Reviews Bookbloggers

Screen Shot 2021-03-24 at 2.29.08 pm.png

'Het allerbeste boek dat er op dit moment uitgekomen is'

De Leestrein

Voor de lezers tussen de 9 en 12 jaar is dit het allerbeste boek wat er op dit moment uitgekomen is! 
Gooi alle bekende titels in een blender en je komt tot dit boek. De wereld van de andere dimensie die te bereiken is via een geheime ingang, kennen we uit Harry Potter. Het vinden van de steen kennen we uit Lord of the rings. De dappere zoektocht en het niet opgeven herkennen we uit De Grijze Jager en Ronja de Roversdochter. Het zijn kenmerken die je kunt herkennen maar het boek is absoluut geen kopie! Het heeft zijn eigen unieke vertelstijl en is voorzien van een grote dosis humor. Maar het is vooral de onderliggende boodschap die dit boek zo speciaal maakt. Het onderliggende thema is namelijk; hoe zit de wereld en de mensen van deze wereld in elkaar? En hoe ga je daar mee om. Het gaat over liefde en vriendschap, teleurstelling, hebzucht, macht en politiek en zelfs het altijd weer bewogen onderwerp hoogsensitiviteit. Allemaal op een enthousiaste manier aan elkaar verweven door een spannend avontuur. Daarom nodigt dit boek ook uit tot gesprekken onderling en is het uitermate geschikt voor de leeskring op school of een boekbespreking  

* * * * *

cd183e_0828070d4644464eb82dd879b8460373~

'Superspannend en ook nog eens grappig'    

Booklover

Spanning, mysterie en avontuur zijn volop aanwezig in het verhaal van Jack & Lev.
Vlot geschreven met oog voor detail, superspannend maar ook nog eens grappig. Met andere woorden schitterend verhaal met goede spanningsopbouw.
Zeer leuk gebracht, zeker door het taalgebruik van Lev dat verschrikkelijk kwakkelt (beetje zoals Samson van Gert spreekt). Maar kinderen gaan dit supergrappig vinden.
Of je nu 12 jaar bent of volwassen, De terugkeer van de Schaduwheer, laat je niet onberoerd. En zelfs ik als volwassene kan niet wachten op het volgende deel van Jack & Lev.


* * * * *

Screen Shot 2021-03-24 at 2.36.04 pm.png

'Een dikke vijf sterren'

Samen Lezen is Leuker

De personages zijn fijn uitgewerkt met ieder hun eigen persoonlijkheid. Door deze karakters en de beschrijvingen, maar ook zeker door de illustraties, komt het boek tot leven. Zeer geschikt om voor te lezen, erg leuk ook door de manier waarop Lev “spreekt”, maar ook zeker leuk om zelfstandig te lezen. Actie en spanning worden in het boek afgewisseld met humor en grapjes. Dagelijkse problemen die spelen in onze maatschappij zijn verweven met problemen zoals gepest worden op school en de waarde van vriendschap, dit alles is op een subtiele manier verwerkt in het verhaal en geeft zeker stof tot nadenken voor jong en oud.

Conclusie:

Zeker een boek wat zowel thuis, als op school, in de kast moet staan. Een boek welke ik jong en oud kan aanraden en zeker een boek waarvan ik hoop dat er nog een vervolg op mag komen!

Ik geef dit boek dan ook een dikke vijf sterren.


* * * * *

Screen%2520Shot%25202021-03-24%2520at%25

'Een heerlijk jeugdboek zoals een jeugdboek hoort te zijn'

Passie voor Boeken

De cover van het boek nodigt uit tot lezen, het is bijna net zo spannend als het verhaal zou zijn volgens de achterflap. In het boek zijn ook een aantal tekeningen verwerkt die echt het verhaal ondersteunen. Ze geven de sfeer goed weer.

Jack is een beetje een buitenbeentje, hij voelt van tevoren aan of er iets naars gaat gebeuren. Hij denkt dat hij niet zo bijzonder is maar maakt in het boek een hele verandering door. Levantaro, voor vrienden Lev, is “hier” net aangekomen en waar ze vandaan komt wordt niet gelijk duidelijk, daarnaast spreken zij en enkele anderen de taal niet zo goed, de auteurs blijven hier ook consequent in en dit zorgt voor een glimlach bij de lezer. Hoe leuk zou het zijn om dit boek voor te lezen? 

Het is een verhaal vol spannende momenten, mooie dialogen en een goede beschrijving van wat de kinderen meemaken.

Jack & Lev. – De terugkeer van de Schaduwheer is een heerlijk jeugdboek zoals een jeugdboek hoort te zijn, met een grote schep avontuur, een vleugje mysterie en een mooie actuele boodschap die de kinderen zeker zullen ontdekken.


* * * * 

Screen Shot 2021-03-24 at 3.02.33 pm.png

'Een echte aanrader'

Boekenliefde

Jack & Lev is een boek met een krachtige opbouw. 
Je wordt vanaf het begin in het verhaal gezogen. De karakters komen dan ook echt tot leven. 
Het is een spannend boek dat precies spannend genoeg is. 

Als juf heb ik wel echt moeten wennen aan het taaltje van Lev. Maar ik heb er ook om gelachen als Lev bijvoorbeeld riep “aan de kont, laat mij.” 

Ik kan niet wachten het boek mee te nemen naar mijn klas. Ik weet zeker dat ze in de rij zullen staan om het te mogen lezen!

Een boek over vriendschap en vertrouwen in elkaar! Een echte aanrader!

* * * * 

© 2021 Zutje & De Viss